ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΧΙΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«Χιόνη» βαφτίστηκε τελικά από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) η νέα κακοκαιρία που μαγειρεύει ο καιρός.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η «Χιόνη» θα φέρει χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» η «Χιόνη»

Μέχρι και 10 βαθμούς θα «πέσει» ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες

Η ΕΜΥ έχει ήδη χτυπήσει καμπανάκι με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης και ο καιρός οδεύει για μια παγωμένη μέρα των ερωτευμένων!

Σύμφωνα με όσα λέει ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, η επίσκεψη των ψυχρών μαζών θα έχει ως συνέπεια την υποχώρηση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς σε σχέση με τις σημερινές και τις προχθεσινές τιμές. Επίσης θα έχουμε θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τα 9 με 10 μποφόρ, χιόνια στα βουνά, αλλά και σε χαμηλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Την Πέμπτη, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, τα φαινόμενα αυτά θα αρχίσουν να περιορίζονται, κυρίως στα ανατολικά και νότια και σιγά, σιγά θα εξασθενίσουν.

Στην Αττική περιμένουμε το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη να χιονίσει, όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και στα βόρεια προάστια για λίγο και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε χιόνια ακόμα και στην Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, στα βουνά της Κρήτης και σε χαμηλές περιοχές, από 200 μέτρα και πάνω, σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Από την Παρασκευή, σύμφωνα πάντα με τον Τάσο Αρνιακό, περιμένουμε, σιγά – σιγά, προς το παρόν, υποχώρηση αυτής της κακοκαιρίας, αλλά κάποια προγνωστικά στοιχεία προαναγγέλλουν ότι το Σάββατο θα έχουμε μια υποτροπή.

Την ίδια ώρα, για το πώς θα κινηθεί ο καιρός κάνει πρόβλεψη και η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σύμφωνα με την οποία περιμένουμε χιόνια και σε περιοχές της Αττικής με χαμηλό υψόμετρο.

 

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top