ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΣΤΗ “ΣΕΝΤΡΑ” ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΟΝ “ΒΡΥΩΝΙΔΗ” ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Σήμερα είναι η ορισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης Ουζόχο με τους δικηγόρους των δύο ομάδων να ετοιμάζονται για να βγούνε στην σέντρα και να “μονομαχήσουν”. Πρόκειται πλέον για ένα ντέρμπι με διαιτητή τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη. Όχι σε γήπεδο φυσικά. Το ντέρμπι στο γήπεδο το κέρδισε η ΑΝΟ με 1-0 σήμερα θα παιχθεί το άλλο ντέρμπι μεταξύ των νομικών. Στα 36 χρόνια που βρίσκομαι Κύπρο δεν νομίζω να έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο που να εμπλέκονται μέσα και η ΚΟΑ και η ασρυνομία. Σίγουρα υπήρχε χρόνος όλους να προετοιμαστούν ανάλογα.

Στον Απόλλωνα θα ισχυρισθούν ότι,

Από πλευράς Απόλλωνα θεωρούν ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις που υπήρξαν μέσα στο Σαββατοκυρίακο, ο Αθλητικός Δικαστής δεν έχει άλλη επιλογή από το να κάνει αποδεκτή την ένσταση, κατακυρώνοντας το ματς υπέρ του Απόλλωνα. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που ο ΚΟΑ ακύρωσε το δελτίο υγείας, θα πρέπει η απόφαση αυτή να έχει αναδρομική ισχύ και να θεωρηθεί ότι είναι ένα δελτίο σαν να μην εκδόθηκε ποτέ. Επομένως, ο αθλητής αντικανονικά συμμετείχε στον αγώνα.

Εδώ φυσικά υπάρχει και το άλλο για τον αποδυτηριάκια ότι ο Γιάγκου είπε να ακυρωθεί το δελτίο του Ουζόχου προφανώς έτσι οδηγία θα πήρε απο τους νομικούς συμβούλους και ο ΚΟΑ το ακύρωσε. Ο Βρυωνίδης λειτουργεί ανεξάρτητα. Άλλο η έρευνα της αστυνομίας και άλλο η εκδίκαση της υπόθεσης απο τον ίδιο.

Απο την άλλη, οι, της Ανόρθωσης:

Θεωρούν ότι το δελτίο υγείας ακυρώθηκε από τη μέρα που πήρε την συγκεκριμένη απόφαση το Δ.Σ. του ΚΟΑ, δηλαδή από το απόγευμα του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου. Συνεπώς, ο Φράνσις Ουζόχο βάσει αυτού δεν συμμετείχε αντικανονικά στον αγώνα με τον Απόλλωνα. Επιπλέον, υπάρχει και το νομικό θέμα ότι τα δυο παραπτώματα, ποινικό και αθλητικό που εξετάζονται είναι διαφορετικά και δεν σχετίζονται άμεσα. Εξάλλου, ο Αθλητικός Δικαστής δεν μπορεί εφόσον το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη να περιμένει τα τελικά ευρήματα των ερευνών της Αστυνομίας για το θέμα.

Αναμένεται μια δικαστική μάχη με τεράστιο ενδιαφέρον γιατί αφορά αρκετές ομάδες η έκαβασή της και όχι μόνον τον Απόλλωνα και την Ανόρθωση.

Σε περίπτωση που κριθεί αντικανονική η συμμετοχή του Ουζόχο, η Ανόρθωση θα υποστεί σοβαρές κυρώσεις, αφού πέραν από το ότι θα χάσει το ματς με τον Απόλλωνα, υπάρχει η σχετική πρόνοια για αφαίρεση έξι βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα.

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top