ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Να ανατριχιάσεις ολόκληρος. Να χαυνώσεις σ’ όλο το κορμί. Να αρχίσει να βαράει η καρδιά πιο βαρειά, πιο γοργά από τη λαχτάρα. Να βρεθείς σε κατάσταση έγκαυλη. Να γίνεις ένα με τους ήρωες μυθιστορήματος. Μια ψωλόφιλη γκόμενα π.χ., έναν γαμομανή άνδρα, που πλακώνονται σε οργασμούς ιλιγγιώδεις και αυνανισμούς αμοιβαίους.
Αυτός είναι ο στόχος, η υπέρτατη επιδίωξη της λεγόμενης ερωτικής λογοτεχνίας. Κανένα πρόβλημα αν την πεις πορνογραφία. Σήμερα όλα επιτρέπονται, εντελώς απενοχοποιημένα ο συγγραφέας, ο λογοτέχνης, ο τεχνίτης του λόγου, τολμηρά, ξεκάθαρα ντοπάρει τη σεξουαλικότητα του αναγνώστη. Με λεπτομέρειες γαργαλιστικές.
Παγκόσμιο πρωταθλητισμό στη λογοτεχνική, στην ποιοτική πορνογραφία κάνουν οι γυναίκες. Σε ηλικίες μικρές, μάλιστα. Φοιτήτριες είναι ακόμα και οι περισσότερες ταλαντούχες στο γράψιμο αλλά και στην ερωτική φαντασία έχουν ξεχωρίσει.
Ο Ανδρέας Εμπειρίκος είχε πει: «Είναι σα να φοράς περούκα ενώ έχεις θαυμάσια μαλλιά, αν δεν γράφεις «μουνί» το μουνί, και δεν χρησιμοποιείς το «γαμάω, γαμώ», τούτο το εξαίσιο ρήμα…». Η εποχή του Εμπειρίκου είναι του κατηχητικού.
Λέγαμε για τις γυναίκες που έχουν πάρει επάνω τους το παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο, ότι γυναίκα, μάλιστα μια άγνωστη, μια μη συγγραφέας έγραψε τις «50 Αποχρώσεις του Γκρι». Κι έδωσε το σύνθημα σ’ άλλες νοικοκυρές, σ’ άλλες ανύπαρκτες, να αρχίζουν να γράφουν ερωτικές ιστορίες, στην πραγματικότητα τις δικές τους απόκρυφες επιθυμίες, τις προσωπικές τους καυτές στιγμές. Για να χαρίσουν πάθος λάβρο στους αναγνώστες.
Με την ευκαιρία. Το ξεκίνημα της ερωτικής λογοτεχνίας στον καιρό μας έγινε με την έκδοση της «Ιστορίας της Ο», το 1954, που έγραψε γυναίκα, η Pauline Reage. Ακολούθησε το 1959 η ”Εμανουέλα”, που στο σινεμά ήταν μια πρωτοφανής τσόντα, τότε. Συγγραφέας πάλι γυναίκα, η Emmannuelle Arsan, που είχε ομολογήσει: Αν δεν είχε προηγηθεί η «Ιστορία της Ο» δεν θα έγραφα την «Εμανουέλα».
apodytiriakias.gr

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top