ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΕΧ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90.

Τα πιο παλιά χρόνια ήταν καλύτερα, τουλάχιστον όσον αφορά το κρεβάτι και τις ερωτικές επιδόσεις. Οι άνθρωποι τη δεκαετία του 90 και στις αρχές των 00s έκαναν πολύ περισσότερο σεξ συγκριτικά με σήμερα σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύεται στο journal Archives of Sexual Behavior .
Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα 26.620 Αμερικανών που είχαν συλλεχθεί από το 1989. Ανακάλυψαν ότι ο μέσος όρος ερωτικών επαφών των Αμερικανών ήταν 16 φορές μικρότερος κάθε χρόνο μεταξύ των ετών 2010 και 2014 συγκριτικά με την τετραετία 2000 και 2004. Ακόμα πιο μεγάλος ήταν ο αριθμός των ερωτικών επαφών την τετραετία 1995 1999…
Όσοι άνδρες ήταν παντρεμένοι ή βρίσκονταν σε σχέση ήταν κυρίως εκείνοι που είχαν επηρεαστεί από αυτή την κάμψη όσον αφορά το ζήτημα του σεξ. Οι εργένηδες δε φαινόταν αν είχαν μεγάλες ερωτικές αποκλίσεις στις ερωτικές τους συνευρέσεις κατά την πάροδο των ετών. Στα μέσα των 00 s οι εργένηδες μάλιστα άρχισαν να κάνουν περισσότερο σεξ συγκριτικά με τους παντρεμένους, για πρώτη φορά.
Οι ερευνητές επίσης ανακάλυψαν ότι η ποσότητα των ερωτικών επαφών λιγόστευε όσο οι άνδρες μεγάλωναν. Όπως είναι φυσιολογικό οι άνδρες που ήταν 20 ετών έκαναν το περισσότερο σεξ – 80 φορές μέσα σε ένα χρόνο. Μετά τα 25 τους οι ερωτικές συνευρέσεις τους μειώνονταν κατά 3.5 τοις εκατό. Μετά τα 45 έκαναν περίπου 60 φορές σεξ το χρόνο και μετά τα 65 αυτός ο αριθμός έπεφτε στις 20 φορές.
Με τα αποτελέσματα αυτά μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε γιατί οι ερευνητές διαπίστωσαν σε προηγούμενη έρευνα ότι τα επίπεδα ευτυχίας έπεσαν κατά την τετραετία 2000 και 2014. Με λιγότερο σεξ και λιγότερη χαρά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ενήλικες φαίνονται να μην είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας Jean M. Twenge, Ph.D., said in a press release.
Ένα πολύ σημαντικό δεδομένο που προέκυψε με αφορμή αυτή την έρευνα είναι ότι η μείωση των ερωτικών επαφών δεν μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι εργαζόμαστε πολλές ώρες και κουραζόμαστε πολύ μιας και τα παλαιότερα χρόνια συνένβαινε αυτό. Σαφώς και τα επίπεδα άγχους μπορεί να είναι πιο μεγάλα αλλά φαίνεται ότι στην ερωτική πτώση όσον αφορά τις σεξουαλικές μας επιδόσεις έχει παίξει μεγάλο ρόλο η πορνογραφία. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που απομονώνονται μπροστά σε μια οθόνη και δεν κάνουν καν προσπάθεια να βρουν έναν ερωτικό σύντροφο μόνιμο ώστε να ικανοποιούν στο κμέγιστο τις ερωτικές τους επιθυμίες.

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top