ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΡΕΙΟ ΟΛΗ Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ (ΜΕΡΟΣ Β)

Απο την εταιρεία DIMCO PLC Ltd εγιναν όλες οι απαραίτητες μετρήσεις και μελέτες με βάση τις προδιαγραφές της UEFA STADIUM Lighting guide 2016 κι΄όμως το θέμα έχει κολλήσει και δεν λέει να ξεκολλήσει με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι χιλιάδες φίλαθλοι των Λεμεσιανών ομάδων στα ευρωπαικά παιχνίδια αφού στο Τσίρειο δεν γίνονται τα απαραίτητα για τον φωτισμό. 
Αγαπητέ κ.Αγγελίδη,
Προσφορά σας για αναβάθμιση φωτισμού στο Τσίρειο Στάδιο
Στη αρχική μας επικοινωνία σας έχουμε επισυνάψει την προσφορά μας και την σχετική μελέτη από την εταιρεία στην Ιταλία, που ειδικεύεται στον σχεδιασμό φωτισμού σε Ευρωπαϊκά γήπεδα, όπου και τηρούνται οι σχετικές προδιαγραφές βάση των πινάκων  της UEFA STADIUM Lighting guide 2016 . Η μελέτη έγινε μετά από μετρήσεις που κάναμε στο Στάδιο και σταλθήκαν στην Ιταλία.
Η προσφορά μας επισυνάπτεται ξανά, μαζί με την μελέτη, όπου φαίνεται ξεκάθαρα στα σχέδια, ότι αν επιλεχτεί η πρώτη που αφορά την εξολοκλήρου αντικατάσταση όλων των προβολέων, το εγγυημένο αποτέλεσμα θα είναι περισσότερο από 1200 LuX , μέχρι και 1400 σε όλα τα σημεία του γηπέδου. (κατηγορίαs C) .Το ίδιο ισχύει και με την επιλογή της δεύτερης προσφοράς, για που αφορά την εγκατάσταση επιπλέων προβολέων σε συνδυασμό με τους υφιστάμενους.
Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως το γεγονός ότι :

 • Η μελέτη για αντικατάσταση εξολοκλήρου του υφιστάμενου εξοπλισμού έγινε γιατί, δεν μπορεί να φέρει η εταιρία ευθύνη στη περίπτωση όπου απλώς ενισχύοντας τη ποσότητα των υφιστάμενων φωτιστικών με επιπλέον ποσότητα, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τη έχει τοποθετηθεί, ότι θα επιτευχτεί το ζητούμενο αποτέλεσμα φωτισμού.
 • Στη περίπτωση όπου αντικατασταθούν εξολοκλήρου, θα δοθεί σχέδιο για τη σωστή στόχευση των προβολέων.
 • Τεχνική προδιαγραφή του τύπου του προβολέα που εισηγούμαστε όπου, στη δικιά μας τη περίπτωση έχει δοθεί ο προβολέας με τρεις διαφορετικές γωνίες κατόπτρων εκπομπής φωτισμού, που δεν γνωρίζουμε αν ισχύει το ίδιο με τους υφιστάμενους

Τελειώνοντας, από τη στιγμή όπου θα  προχωρήσετε με οποιαδήποτε προσφορά θα πρέπει να συμμεριστείτε και τα επιπλέον έξοδα που προκύπτουν ή θα προκύψουν, τα οποία είναι:

  • Μερική ή ολική αντικατάσταση των ιστών. Δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς αλλά ούτε και οι ίδιοι αν οι ιστοί είναι σε θέση ή έχουν κατασκευαστή να δεχτούν επιπρόσθετο βάρος. Για το συγκεκριμένο θέμα μιλήσαμε με τον κ. Κώστα Τσιγαρή , όπου και του ζητήσαμε στατική μελέτη για τους πυλώνες, αλλά δεν μπορούσε ή δεν υπήρχε για να μας την δώσει. Μας τόνισε όμως ότι οι παλιοί προβολείς είχαν τριπλάσιο βάρος, άρα πιστεύομαι ότι είναι σε θέση να σηκώσου το επιπρόσθετο βάρος των καινούργιων προβολέων.

 

 •   Εκ νέου καλωδίωση για τους επιπρόσθετους προβολείς.- Έχουμε φέρει τον ηλεκτρολόγο μας, που συνεργάζεται μαζί μας σε πολλά  έργα και μετά από μελέτη, η εκτίμηση του είναι ότι το κόστος εγκατάστασης κάθε προβολέα είναι στα €530-550 + VAT   ανά προβολέα (καλωδίωση, εγκατάσταση, βάσης και ρύθμιση)
 • Στην Προσφορά μας δεν συμπεριλαμβάνεται η τιμή για τον γερανό/τηλεσκοπικό το οποίο συνήθως χρεώνει στα 150 ευρό ανά ώρα , και  θα χρειαστεί να είναι εκεί τουλάχιστο για 48 ώρες.
 • Στην προσφορά μας δεν συμπεριλαμβάνεται τυχόν εγκατάσταση έξτρα πλαισίου ΑΝ εμποδίζει το στέγαστρο

 
 
Ελπίζω να σας ενημέρωσα αρκετά
Παραμένω στη διάθεση σου για οτιδήποτε επιπλέον χρειαστείτε.
 
 
 
 καλημέρα.
Σε συνέχεια του email της συναδέλφου Μαρίας και τις οδηγίες του κυρίου Μάριου Δημητρίου, σου στέλνω τα
ακόλουθα αρχεία που αφορούν το φωτισμό του γηπέδου.

 •         Φωτομετρική μελέτη από το συνεργάτη Κατασκευαστή μας στην Ιταλία, στον οποίο στάλθηκε το σχέδιο του γηπέδου και πραγματοποιήθηκε μελέτη φωτισμού για εξολοκλήρου αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτιστικών, με φωτιστικά της Κατασκευάστριας εταιρίας.

Η μελέτη για αντικατάσταση εξολοκλήρου του υφιστάμενου εξοπλισμού έγινε γιατί, δεν μπορεί να φέρει η εταιρία ευθύνη στη περίπτωση όπου απλώς ενισχύοντας τη ποσότητα των υφιστάμενων φωτιστικών με επιπλέον ποσότητα, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε τη έχει τοποθετηθεί, ότι θα επιτευχτεί το ζητούμενο αποτέλεσμα φωτισμού.
Στη περίπτωση όπου αντικατασταθούν εξολοκλήρου, θα δοθεί σχέδιο για τη σωστή στόχευση των προβολέων.

 •         Προσφορά, η όποια αποτελείτε από δυο σκέλη. Το ένα σκέλος είναι το κόστος προμήθεια για αντικατάσταση εξολοκλήρου των υφιστάμενων φωτιστικών και το δεύτερο σκέλος, για μερική πρόσθεση ποσότητας φωτιστικών για ενίσχυση του τελικού αποτελέσματος, βασιζόμενη στη φωτομετρική μελέτη. Η επιλογή του σκέλους είναι καθαρά στη δικαιοδοσία του Πελάτη.
 •         Τεχνική προδιαγραφή του τύπου του προβολέα που εισηγούμαστε όπου, στη δικιά μας τη περίπτωση έχει δοθεί ο προβολέας με τρεις διαφορετικές γωνίες κατόπτρων εκπομπής φωτισμού.

Τελειώνοντας, από τη στιγμή όπου θέλουν να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους αλλαγές θα πρέπει να συμμεριστούν και τα επιπλέον έξοδα που προκύπτουν ή θα προκύψουν, τα οποία είναι:

 •         Μερική ή ολική αντικατάσταση των ιστών. Δεν γνωρίζουμε ούτε εμείς αλλά ούτε και οι ίδιοι αν οι ιστοί είναι σε θέση ή έχουν κατασκευαστή να δεχτούν επιπρόσθετο βάρος. Σίγουρα πείθετε θέμα όσο αφορά το σκέπαστρο των κερκίδων. Οι ιστοί θα πρέπει να ψηλώσουν μιας και η στόχευση, από τη στιγμή που προστίθενται προβολείς, θα εμποδίζετε.
 •         Θα πρέπει να αντικατασταθεί το τελάρο με τις μεταλλικές δοκούς όπου στηρίζονται οι προβολείς. Θα πρέπει να κατασκευαστή νέο για να δεχτεί τους επιπρόσθετους προβολείς.
 •         Εκ νέου καλωδίωση για τους επιπρόσθετους προβολείς.
 •         Pillar ή όχι, στο οποίο θα τοποθετηθούν τα τροφοδοτικά των προβολέων.

 
Ελπίζω να σε ενημέρωσα αρκετά
Παραμένω στη διάθεση σου για οτιδήποτε επιπλέον χρειαστείς.
Με εκτίμηση,
 
 

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top