ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ!

Αυτό που έγινε στον τελικό κυπέλλου του 2017 ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ δεν επαναλήφθηκε στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο, όμως ό,τι συνέβη μέσα στο γήπεδο και μετά το τέλος του αγώνα, αποτελούν ντροπή. Για την Ελλάδα ντροπή. Για όσους… υπηρετούν το ποδόσφαιρο και, βέβαια, για την κυβέρνηση.
Με μια κουβέντα. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι μια ξεφτύλα του Έλληνα. Δειλοί Μάου- Μάου από τη μια οι οπαδοί της άλφα ομάδας, δειλοί Ζουλού από την άλλη οι οπαδοί της βήτα ομάδας. Δειλοί γιατί ασχημονούσαν επί ώρες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και στη διάρκεια του, μέσα στη ασφάλεια της μαζικότητας τους.
Και οργανωμένα, συντονισμένα έβριζαν μάνες, πατρίδες, πουτανες, και σ’ όλες τις κλίσεις το ρήμα γαμάω- γαμώ. Και να πετάνε φωτοβολίδες στους οπλισμένους μπάτσους που είχαν φτιάξει δύο ζώνες προστασίας δεξιά κι αριστερά από τις δύο οπαδικές εξέδρες. Οι οποίες ήταν η μια ακριβώς απέναντι, δηλαδή σε απόσταση 150 μέτρα από την άλλη.
Γιατί να πάει ποδοσφαιρόφιλος σε γήπεδο και σε αγώνα που επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας; Δεν έχει θέση! Και γιατί να κινδυνεύσει ο φίλαθλος του ποδοσφαίρου, ο οπαδός της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ!
Έπεσαν και τα δακρυγόνα της αστυνομίας. Το ένα μετά το άλλο. Ασταμάτητα. Να πάει στο γήπεδο κάποιος για να δει… μπάλα ή να φάει τα χημικά στα μάτια και στους πνεύμονες. Να μην μπορεί να αναπνεύσει. Και χωρίς να το θέλει να τρέχει σαν τρελός με κίνδυνο να πέσει κάτω, να ποδοπατηθεί από άλλους πανικοβλημένους να απομακρυνθούν κι αυτοί από τις «πολεμικές» εστίες έξω από το ΟΑΚΑ.
Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Μ’ άλλα λόγια. Ζούμε σε μια διαλυμένη κοινωνία. Όχι ότι απειλείται με διάλυση. Όχι ότι είναι υπό διάλυση. Μιλάμε για διάλυση! Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
apodytiriakias.gr

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top