ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΟΙ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ -ΕΣ

Συνειδητά δύσοσμο το σημερινό άρθρο.
Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη για τον άπρεπο ή και δύσοσμο τίτλο που μπορεί να ενοχλήσει κάποιους -αλλά αφού σ’ αυτές τις δυο λέξεις θα είναι αφιερωμένο το σημερινό μας άρθρο νομίζω πως ο τίτλος είναι ταιριαστός, και δεν μου αρέσει να βάζω (για φερετζέ) τα διάφορα *&% που χρησιμοποιούνται ευρέως για να κρύβουν τάχα την αθυροστομία.
Εύκολα καταλαβαίνεις την ποιότητα ενός ανθρώπου και ο χρόνος είναι σύμμαχός μας σε αυτό.
Μην ενοχλείς τους άλλους  με τηλέφωνο που δειχνει την χώρα διαμονής σου 972… ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΗ.
Έχεις μεταθεσει το πρόβλημα σου στους άλλους και δεν κοιτάς μέσα σου.Δεν σου φταίει κανένας για την μιζέρια που κουβαλάς.Δεν σου φταίει κανένας για την ευτυχία που δεν έχεις.Δεν σου φταίει κανένας για το κενό που υπάρχει στην ψυχή  σου.ΕΙΣΑΙ ΣΚΑΤΟΨΥΧΗ .
Και ο Σκατόψυχος είναι  κακός και σκληρός άνθρωπος, αλλά πιστεύω ότι η βαρύτητα η ουσία της  χαρακτηρίζεται από απανθρωπιά και σκληρότητα, που δεν νιώθει, δεν έχει ευσπλαχνία, λύπηση, συμπόνια. Σκατόψυχος, σκυλόψυχος, μαυρόψυχος, ανελεήμονας, ανοικτίρμων, αψυχοπόνετος. Θα λέγαμε λοιπόν ότι σε γενικές γραμμές σκατόψυχος είναι ο σε ανώτατο βαθμό σκληρός και κακόψυχος άνθρωπος.
Οι σκατόψυχοι λοιπόν ζουν και κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Οι άνθρωποι οι συμφεροντολόγοι και κουτοπόνηροι.Κινούνται πάντα με τρόπο ύπουλο!
Οι σκατόψυχοι είναι το κυρίαρχο ρεύμα. Οι ατομικές ελευθερίες υποχωρούν, ενώ την ίδια στιγμή η απανθρωπιά ξεπερνά κάθε φαντασία.
Η υποκρισία και το ψέμα είναι το βασικό στοιχείο στην ζωή τους.
Επίσης είναι οι χειρότεροι ”ρουφιάνοι” διότι με τρόπο ύπουλο θα μεταφέρουνε λέξεις που έχουνε ειπωθεί κτλ με σκοπό να διαλύσουνε φιλίες,γνωριμίες η να δημιουργήσουνε ενα άσχημο κλίμα όταν αυτό τους συμφέρει.Σπάνια θα ακούσεις καλό λόγο απο το στόμα τους για έναν άλλο άνθρωπο,καθώς έχουν για όλους και για όλα κάτι κακό να πούνε.
Ατομα κακόβουλα και ζηλόφθονα που δεν τους ξεφεύγει τίποτα απο την ζωή των άλλων.Προσπαθούνε σαν την βδέλλα να κολλήσουνε σε εκείνους που έχουνε κέρδος και να πάρουνε πράγματα αλλά και συναισθήματα..Δεν τους ενδιαφέρει ο άλλος ως άνθρωπος παρα μόνο σαν εργαλείο τους.Αρκεί να γίνει η δουλειά τους.Είναι η χειρότερη πάστα ανθρώπων καθώς είναι κακόψυχοι,ιδιοτελείς,φθονεροί και ύπουλοι διότι ο μόνος στόχος τους είναι το συμφέρον τους.
Οταν σε όλα αυτά προστίθεται και η έλλειψη μόρφωσης και παιδείας τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα διότι πλέον η αγένειά τους και η ηλιθιότητα πρωταγωνιστεί
Βγάζουνε και επιθετικότητα οταν ένας άνθρωπος τους καταλάβει και τους απορρίψει.Για αυτούς πάνω απο όλα είναι το συμφέρον και οχι οι ανθρώπινες σχέσεις και αξίες.
Οι σκατόψυχοι άνθρωποι δεν έχουνε αληθινούς φίλους και έχουνε γύρω τους μόνο άτομα τις ίδιας ποιότητας και είναι φυσιολογικό αυτό,αφού με την συμπεριφορά τους γίνονται αντιληπτοί,χάνουνε την εκτίμηση των άλλων,διώχνουνε τους σωστούς ανθρώπους απο την ζωή τους και τελικά καταλήγουνε μόνοι η με άτομα της ίδιας πάστας με τα οποία κάποια στιγμή θα γίνουνε εχθροί.Το βασικό λάθος αυτών των ανθρώπων είναι να ενισχύουνε την πεποίθηση τους και τον εγωισμό τους ,κρίνοντας απο την επιτυχία τους στους Ηλίθιους.Οι άνθρωποι αυτοί είναι καταδικασμένοι να ζούνε μέσα στο ψέμα και να σέρνονται μια ζωή σαν τα φίδια.
Να ευχόμαστε πάντα στην ζωή μας να γνωρίζουμε ανθρώπους έντιμους,ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ,με ποιότητα και σεβασμό για τους άλλους ωστε να έχουμε αληθινούς φίλους στην ζωή μας!
 

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top