ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΑΓΑΜΙΑΣ

Τι από τα δυο προτιμάς. Να πας σινεμά ή να κάνεις σεξ. Θες ταβέρνα ή να περάσεις ένα δίωρο σεξουαλικό. Να βρεθείς με την παρέα στην καφετερία, στα εγκαίνια γκαλά, στην αντικυβερνητική διαδήλωση ή να γνωρίσεις τη γοητεία με άγνωστο ερωτικό παρτεναίρ; Είναι δίλημμα υπαρκτό ή όχι για σένα αν έχεις να διαλέξεις, περίπατο στο πάρκο μόνος ή την ίδια ώρα συνουσία με ποθητό σου πρόσωπο.
Συνεχίζω δυσκολεύοντας την κουβέντα, με την άδεια σου. Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράμα στη ζωή σου. Εσένα ρωτάω. Μ’ εσένα κουβεντιάζω. Ασφαλώς δεν περιμένω απάντηση. Την εύκολη απάντηση. Το ζόρι είναι όταν χρειάζεται να δώσει κάποιος την απάντηση στον εαυτό του. Εύκολη η απάντηση και στο πιο σκληρό ερώτημα αν είναι να δοθεί σ’ άλλον.
Έτσι είναι. Άλλο συζητάω με άλλον, με άλλους, όπου δεν είμαι υποχρεωμένος να είμαι ειλικρινής. Το δύσκολο είναι να ομολογήσεις στον ίδιον σου τον εαυτό κάποια πραγματάκια που σε αφορούν προσωπικά. Επί του θέματος.
Για κάποιον το πιο σημαντικό πράμα είναι η ομάδα του. Συμβαίνει. Τα πάντα πάνε και έρχονται με κέντρο την ομαδάρα του. Απ’ εκεί ξεκινάει η καθημερινότητα του, εκεί τελειώνει. Άλλος έχει πρώτο άξονα της ζωής του τον τζόγο. Ρουλέτα, χαρτοπαιξία, ιππόδρομο, στοίχημα.
Το σεξ; Εδώ είμαστε. Ποια μπάλα, ποια μπουζούκια, ποιο σινεμά, ποια παρέα στο στέκι, και ποιο ίντερνετ. Σεξ, αυτός είναι ο βασιλιάς τους. Και ό,τι παίζει γύρω του είναι ψιλοαδιάφορο, αν δεν μπερδεύεται στο έργο και στο σεξ. Θαρρώ ότι μας παίρνει να ζορίσουμε κι άλλο την κουβέντα.
Στη συντριπτική πλειοψηφία τους άνδρες και γυναίκες θα προτιμήσουν να κάνουν σεξ, όχι κάτι άλλο. Δεν μιλάμε για κάποιες μειονότητες που έχουν τους λόγους υπεράνω του σεξ να βάζουν μια βραδιά μπαλέτου, το διάδρομο στο γυμναστήριο, μια βουτιά στη θάλασσα, μια παρτίδα τάβλι, ένα κρασί στην ταβέρνα. Κι όμως!
Ενώ ο κόσμος σ’ όλον τον πλανήτη έχει το σεξ για θεό, δεν ασχολείται με το… αντικείμενο. Φοβερό! Δεν διαθέτει τον επαρκή χρόνο. Να φλερτάρει. Να κυνηγάει ερωτικούς στόχους. Περιορίζεται απλά να μπανίζει σεξ στο σινεμά, στα μήντια, στις διαφημίσεις. Μυρωδιές σεξ.
Ναι στα φράγκα, ναι στην επαγγελματική εξέλιξη, τη φήμη, τη δόξα, όμως τι συμβαίνει; Σ’ όλα αυτά ο άνθρωπος του καιρού μας ξοδεύει περισσότερη ενέργεια και σκέψη απ’ ό,τι στο σεξ, το οποίο χαρίζει πνευματική και σωματική μαζί απόλαυση. Με τίποτα δεν συγκρίνεται η θέωση, η αποθέωση του ατόμου την οποία βιώνει στη ερωτική σαρκική επαφή.
Έτσι είναι, ρε. Φτάνεις κάπου, υψηλά και μακριά μόνο με τελετουργική συνουσία με τον άλλον, με την άλλη. Κι όμως! Άνδρες και γυναίκες σήμερα στερούνται το σεξ, ενώ το γουστάρουν με χίλια. Τι σημαίνει αυτό; Το πράμα μιλάει μόνο του. Ο άνθρωπος είναι ατελής. Δεν κάνει αυτό που θέλει. Αυτό που ποθεί. Επειδή είναι ανίκανος να επικοινωνήσει με τον άλλον. Επειδή δεν ασχολείται σοβαρά στο πως θα αρμέξει σεξουαλική ικανοποίηση που θα τον στέλνει στον παράδεισο. Ανίκανος να εισπράξει, αλλά και προσφέρει ηδονή που ο άλλος, η άλλη θα την θυμάται σ’ όλη του τη ζωή.
Μιλάνε οι έρευνες. Άνδρες και γυναίκες από 16 έως 44 χρονών το κάνουν 3 φορές το μήνα κατά μέσο όρο! Μόνον!!! Το πιο ανησυχητικό είναι ότι πριν δύο δεκαετίες ερχόντουσαν σε επαφή 5 φορές.
Πού πάμε, ρε; Οι άνθρωποι σήμερα επικοινωνούν με το κινητό. Μ’ ένα μαλακιστήρι στη φούκτα. Φρίκη. Τους επόμενους, τους μετά απ’ εμάς, τους περιμένει ο αιώνας της αγαμίας. Μέσω διαδιχτύου θα γεννιούνται τα παιδιά. Σενάριο σεξουαλικής φαντασίας.
apodytiriakias.gr

Comments

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

To Top